Urfa Saç Dökülmesi

Urfa Saç Dökülmesi

Urfa Saç Dökülmesi

2021-09-20

Urfa Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi ; Hem kadınları hem de erkekleri etkileyen saç dökülmesi dermatolojik bir problemdir. Genetik faktörler, kimyasal saç bakım ürünlerinin kullanılması, ilerleyen yaş, beslenme yanlışları, hormon değişimleri, demir eksikliği, metabolik hastalıklar, geçirilen psikolojik veya fiziksel travmalar sonucu saçlar dökülebilir.

Saç dökülme problemi yaşayan kişilerin öncelikle saçlarının neden döküldüğünü belirlemek için dermatologlara gitmesi gerekir. Saç dökülmesinin genel sağlık ile yakından ilişkili bir konu olduğu gerçeği yadsınmamalı ve sebepleri doğrultusunda kişiye özel tedavi yöntemi belirlenmelidir.

Saç dökülme tedavileri ile kalıcı saç dökülmeleri engellenebilir, saç derisi canlandırılabilir, saç dipleri güçlendirilip sağlıklı saçlara kavuşulabilir. Saç dökülmesini önlemek ve saçları yeniden yapılandırmak için uygulanan farklı dermakozmetik yöntemler bulunmaktadır. Az önce de belirttiğimiz gibi saç dökülmesi tedavilerine geçilmeden önce ilk adım saç dökülmesinin nedenlerini tespit etmektir.

Saç Mezoterapisi

Saç derisinin mezoderm tabakasına mikroenjeksiyon yöntemi ile vitaminlerin, minerallerin ve çeşitli bitki özütlerin bulunduğu karışımların enjekte edilmesi yani saç mezoterapisiyle saç derisinin canlandırılması amaçlanır. Saç derisini ve dolayısıyla kıl foliküllerini besleyen bu uygulama ile saçların gürleşmesi, canlanması, parlaması ve saç tellerinin kalınlaşması sağlanabilir. Özellikle yaşanan stres, hava kirliliği, yanlış saç bakım ürünlerinin kullanılması gibi nedenlerle saç dökülmesi problemi yaşayan kişiler saç mezoterapisi uygulamasından fayda sağlayabilirler. Uygulama uzman dermatologlar tarafından saç analizi gerçekleştirildikten sonra gerçekleştirilir ve kişilerin saç dökülme probleminin seyrine göre seans sayıları değişiklik gösterebilir.

Saç Derisine Botoks Uygulaması

Yüzün orta kısımlarında kızarıklık, yangı ve iltihaplı sivilcelerin oluşmasıyla karakterize olan “Akne Rozasea” 30’lu yaşlardan itibaren görülen bir cilt hastalığıdır. Ciltteki kılcal damarların genişlemesi ve sonucunda çene, burun, yanaklar ve alında bulunan kılcal damarların belirginleşmesine yol açan bu hastalığın ardında çeşitli nedenler olabilir. Genetik yatkınlık, psikolojik etmenler, bağışık sisteminin zayıflaması, enfeksiyon ve çevresel faktörler akne rozasea belirtilerinin görülmesine yol açabilir. Dört ayrı klinik döneme ayrılan bu hastalığın ilk evresinde yüzde yanma ve kızarıklıklar oluşur. İkinci evrede kızarıklıklar kalıcı haline gelir ve kılcal damarlar belirginleşmeye başlar. Üçüncü evrede kızarıklıklar koyulaşır, kalıcı hale gelir ve sivilce oluşumu gözlenir. Dördüncü evrede ise gözlerde yanma ve burunda kızarıklıklar oluşur.

Saç Derisine PRP Uygulaması

Cilt yenilenmesi için en çok tercih edilen dermakozmetik yöntemlerden biri olan PRP saç dökülmesi tedavisinde de kullanılmaktadır. Saç derisine kişinin kendi kanından üretilen trombosit yoğunluğu yüksek olan jelin enjekte edilmesiyle saç dökülmesinin durdurulmasının yanı sıra yeni saç oluşumunun tetiklenmesi de amaçlanır. 3- 6 seans arasında değişen PRP uygulaması sonrası elde edilen memnuniyet yüksektir. Saç dökülmesinin hangi nedenle ortaya çıktığından bağımsız olarak, her yaştaki kişiye PRP tedavisi uygulanabilir.